Théâtre musical : divadlo poutané hudbou - Adámek, Jiří, 1977- (Nakladatelství AMU, 2010)
Kniha se zabývá fenoménem théâtre musical, tj. scénickými kompozicemi strukturovanými podobně jako hudební skladba, ale spadající do oblasti divadla, jejichž hlavními tvůrci bývají hudební skladatelé, přejímající i funkci režisérů.