Konec poručíka Borůvky : detektivní žalozpěv - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Škvorecký, Josef, 1924-2012 Spisy (Books and Cards S.G.J.Š.), 2010)
Třetí kniha tragikomických detektivek z konce šedesátých let, v nichž se poručík Borůvka dostává do konfliktů se Státní bezpečností.