Zločin v šantánu a jiné filmové povídky a scénáře - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Škvorecký, Josef, 1924-2012 Spisy (Literární akademie), 2007)
28. díl spisů Josefa Škvoreckého obsahuje filmové povídky a scénáře doplněné autorovou poznámkou o filmech, které byly podle nich natočeny.