Obyčejné životy : novela pro stálé čtenáře - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Škvorecký, Josef, 1924-2012 Spisy (Ivo Železný), 2004)
Román s autobiografickými prvky vypráví životní příběhy spolužáků z náchodského gymnázia, kteří se sejdou po dvaceti letech na maturitním večírku.