Nataša, pícníci a jiné eseje - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Škvorecký, Josef, 1924-2012 Spisy (Literární akademie), 2006)
Svazek sebraných spisů obsahuje výbor esejů ze sedmdesátých a osmdesátých let 20. století.