Setkání na konci éry, s vraždou - Salivarová, Zdena, 1933- (Spisy (Josef Škvorecký) (Ivo Železný), 2001)
Autoři završují své příběhy o osudu rodiny hraběte Lomnického, jejíž členové se v průběhu let stali skutečnými Kanaďany. Zápletky kolem vraždy majitele ojedinělého hudebního nástroje jsou líčeny z pozice několika zainteresovaných osob, z nichž každá má svůj podíl na konečném objasnění zdánlivě neřešitelné záhady. Vyřešením vraždy se uvedou do souladu a k šťastnému konci i vzájemné vztahy řady hrdinů této úsměvné autorské hříčky.