Soumrak krále Slunce : válka o španělské dědictví 1701-1714 - Kodetová, Petra, 1983- (Polozapomenuté války, 2016)
Práce přibližuje život i vládu posledního španělského krále z habsburského rodu Karla II., jednání o rozdělení rozlehlých španělských držav, nástup Filipa V. (vnuk francouzského krále Ludvíka XIV.) na španělský trůn a utváření vojenských aliancí; na straně Francie bojovalo Bavorsko a Sardinie, protifrancouzský blok tvořila habsburská monarchie, Anglie, Nizozemí a Prusko. Hlavní část textu se soustředí na popis bojových operací, které se odehrávaly v Německu, Francii, Itálii, Španělsku nebo v koloniích. Závěr se zaměřuje na mírová jednání a důsledky utrechtského (1713) i rastattského míru (1714), které ukončily tento dlouho trvající válečný konflikt. Nechybí obrazová příloha a chronologie nejdůležitějších událostí.