E-milionář, aneb, Jak investovat nejen do zlata - Václavíček, Jiří, 1961- (Práh, 2008)
Investování je jednou z možností zbohatnutí, dle autora nejpříjemnější a nejdostupnější. Je třeba naspořit dostatek peněz a poté investovat, vložit finanční částku do akcíí, u nichž je předpoklad, že jejich cena poroste. Účastníci trhu se skládají z býků (kupujících, kteří sázejí na růst ceny), z medvědů (prodávajících sázejících na pokles ceny) a z nerozhodných pozorovatelů váhajících, zda se přidat k býkům či medvědům. Obchod se uskuteční, pokud se býk s medvědem shodne na určité hodnotě - jde-li cena akcií nahoru, trh roste (býčí trh), jde-li dolů, trh klesá (medvědí trh). Pohyb trhů je těžko předvídatelný a v odhadnutí situace spočívá kouzlo úspěchu. Lze využít trendů - dlouhodobého poklesu či růstu, z nichž nejvýraznější v poslední době je tzv. zlatý býk, zhodnocení investovaných peněz do komodit (zlata, ropy, pšenice), jejichž cena v posledních letech stále vzrůstá. Doplněno zpovědí amerického milionáře, slovníčkem pojmů a webovými odkazy.