Čerwuiš, aneb, Z Pacheka do Pacheka oklikou přes střední Evropu - Frič, Alberto Vojtěch, 1882-1944 (Titanic, 2011)
Cestovatel Frič přivezl do Prahy indiána z kmene Čamakoko, aby zjistil příčiny zhoubné nemoci, která decimovala paraguayské indiány. V podtextu komických příhod se skrývá smutek z odcizení člověka a přírody a ze ztráty přirozených lidských hodnot.