Psi ve válce : odvaha, láska a loajalita vojenských služebních psů - Rogak, Lisa, 1962- (Práh, 2012)
Autorka se zaměřuje na psy sloužící převážně v americké armádě. Úvodem se krátce zmíní o počátcích působení psů ve válkách a dále se věnuje americkým misím, nejvíce válce ve Vietnamu. Popisuje, jak se psi na službu získávají, co musí umět a jak probíhá výcvik. V knize nechybí příběhy psích hrdinů doplněné autentickými fotografiemi.