České pověsti pro malé děti - Drijverová, Martina (Albatros Media a.s., 2011)
Kniha České pověsti pro malé děti vzbudí v nejmenších čtenářích zájem o slavnou minulost našeho národa. Autorka Martina Drijverová vybrala nejznámější a nejpůvabnější pověsti a převyprávěla je jazykem pro děti srozumitelným a přitažlivým. Děje dávno minulé dětem přibližují půvabné ilustrace Dagmar Ježkové.