Velká španělská gramatika - Mlýnková, Ludmila
Výkladová část Velká španělská gramatika je souborem dvou na sebe navazujících knih – výkladové části a cvičebnice. Její nedílnou součástí je kvalitní nahrávka namluvená rodilými mluvčími. O autorkách: PhDr. Olga Macíková vyučuje španělštinu na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde se specializuje především na výuku odborného jazyka. Během svých dlouhodobých pobytů ve Španělsku (1998–2003) a latinskoamerických zemích (Bolívie, Kuba, Venezuela) získala bohaté zkušenosti jak v hovorovém, tak odborném španělském jazyce. Shromáždila obrovské množství materiálu, který využila při zpracování různých učebnic (viz O. Macíková, L. Mlýnková: Obchodní španělština, 1. a 2. díl Učebnice současné španělštiny v nakladatelství Computer Press). Je též spoluautorkou odborných slovníků a skript Vysoké školy ekonomické. PhDr. Ludmila Mlýnková vyučuje španělštinu a portugalštinu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Je spoluautorkou mnoha učebnic zaměřených na obecný i odborný jazyk (J. Jindrová, L. Mlýnková, E. Schalková: Portugalština; O. Macíková, L. Mlýnková: Obchodní španělština. 1. a 2. díl Učebnice současné španělštiny). Je autorkou a spoluautorkou skript Vysoké školy ekonomické a věnuje se také překladatelské činnosti. Cvičebnice Učebnice podrobně a srozumitelně seznamuje zájemce se záludnostmi španělské gramatiky. Kniha je šitá na míru českému uživateli a jejím hlavním cílem je přehledně a detailně vyložit zákonitosti španělské gramatiky včetně takových jevů, kterým španělské i existující české gramatiky nevěnují přílišnou pozornost nebo je úplně opomíjejí. Gramatika poslouží studentům se všemi úrovněmi znalostí (od A1 až po C2), protože výklad je koncipován přehledně a doprovodná cvičení jsou strukturována od nejjednodušších po nejsložitější. Výkladová část je rozdělena do tří oddílů: - výslovnost a pravopis - tvarosloví - skladba Cvičení naleznete v samostatné cvičebnici a jsou koncipována tak, abyste si na praktických příkladech vysvětlovanou partii procvičili a daný jev zapamatovali. Pro usnadnění pochopení a zefektivnění studijního úsilí naleznete v klíči správná řešení a překlad všech cvičení do češtiny. Cvičení označená ikonou si můžete poslechnout i na nahrávce. Rychlé nalezení určitého gramatického jevu usnadní věcný rejstřík. Cvičebnice je součástí knihy KEJ179 Velká španělská gramatika.