Microsoft Excel 2010 - Simr, Pavel
Chcete rychle poznat a naučit se ovládat aplikaci Excel 2010? Nepotřebujete vysvětlení základních pojmů, ale rádi byste poznali všechny funkce užitečné pro efektivní vytváření profesionálně vypadajících tabulek a grafů? Zajímají vás nové funkce Excelu 2010 a potřebujete se rutinně orientovat v jeho změněném prostředí? Podrobná uživatelská příručka k Excelu z pera českých autorů vám novou verzi tohoto produktu představí od A do Z. Přehledně strukturovaný výklad nepopisuje suše uživatelské rozhraní, ale je orientován na konkrétní činnosti, příklady z praxe a dosažení hmatatelných výsledků. Doplňuje ho množství ilustrativních obrázků, tipů, upozornění na možná úskalí, přehled užitečných klávesových zkratek a nového rozhraní pro ty, kteří na Excel 2010 přecházejí z verze 2003 a starší. Kniha se podrobně věnuje mimo jiné těmto tématům: - Využití motivů, stylů a šablon při formátování tabulek - Relativní, absolutní a smíšená adresace ve vzorcích - Finanční, statistické, vyhledávací, textové a další funkce - Vytváření grafů a minigrafů, jejich úpravy a formátování - Nástroje pro analýzu dat: Řešitel, scénáře, citlivostní analýza - Efektivní práce se seznamy, filtrování dat - Dokonalé využití kontingenčních tabulek a grafů - Vkládání a úprava grafických objektů - Vytváření maker a využití jazyka VBA - Sdílení sešitů a sledování změn Knihy z edice Podrobná uživatelská příručka již pomohly více než sto tisícům českých čtenářů. O autorech: Jiří Barilla pracuje jako vysokoškolský učitel na Katedře informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP. Je autorem a spoluautorem knih, skript a řady odborných článků o Excelu. Provádí školení Excelu a poskytuje odborné konzultace. Pavel Simr, spoluautor několika knih, skript a odborných článků, se zaměřuje na správu počítačových sítí, moderní aplikační programy a operační systémy. Je manažerem střediska ECDL Přírodovědecké fakulty UJEP, akreditovaným testerem ECDL a instruktorem CCNA. Květuše Sýkorová, odborná asistentka na Katedře informatiky Přírodovědecké fakulty UJEP, je spoluautorkou řady skript a odborných článků a akreditovanou testerkou ECDL. Pracuje 6 let jako lektorka kurzů produktů Microsoft.