Programátorská cvičebnice : [algoritmy v příkladech] - Pelánek, Radek, 1980- (Computer Press, 2012)
Příklady nejsou zaměřeny na žádný specifický programovací jazyk, jsou zvládnutelné ve všech běžně používaných programovacích jazycích, se základními prvky jazyka. Kniha slouží k procvičení základních programátorských konstrukcí a k procvičení algoritmů. Cvičebnice obsahuje velmi jednoduché příklady i programátorsky náročné projekty. Na konci knihy jsou uvedena vybraná řešení některých příkladů.