SOS pomoc pro rodiče - Clark, Lynn
Máte doma dítě temperamentnější, neposedné či dokonce „zlobivé“? Často na děti křičíte, možná je někdy i fyzicky trestáte, i když takto jste své děti nikdy vychovávat nechtěli? Postupy popisované v této knize těmto kritickým situacím předcházejí, přinášejí praktická řešení ihned na místě v tom správném okamžiku. Po přečtení této knihy už pro vás možná nebude problémem vztekání v obchodě, kousání kamarádů, rvačky sourozenců, křik, vzdor či jiné dětské řádění. Tento světový bestseller vám kromě toho navíc poskytne i užitečné rady pro vaše výchovné působení v dlouhodobém měřítku. V knize naleznete návod na uklidnění dítěte pomocí tzv. time – outu, tzn. pobytu dítěte na „trestné lavici“ – dozvíte se o rozdílném přístupu podle věku, aktuálního místa (na návštěvě, v obchodě, v dopravních prostředcích...), za různých okolností (kdy time-out na děti dobře funguje a naopak, kdy se nesmí používat, aby nedošlo k psychické újmě dítěte), jak řešit komplikované situace (dítě z vedlejšího pokoje nebo vyhrazené židle utíká, odmlouvá, fyzicky nebo verbálně napadá rodiče...). Naučíte se, jak děti odměňovat a motivovat k tomu, aby byly hodné, tipy pro oboustrannou spolupráci s učiteli, vzory „smluv“ o chování mezi dítětem a rodičem, kalendáře odměn za dobré chování apod. Tato praktická kniha je doplněná komiksovými obrázky typických situací, což z ní činí přehledné a zábavné čtení. Autor dr. Lynn Clark, klinický psycholog pracuje na Western Kentucky University a své výchovné postupy si úspěšně ověřil na svých dvou synech. Má rozsáhlé odborné zkušenosti v centrech duševního zdraví, nemocnicích a poradenských centrech. Metody popsané v této knize i názory samotných dětí na ně si můžete také zadarmo stáhnout v angličtině na www.sosprograms.com.