Knoflíková válka : román dvanáctého roku mého života - Pergaud, Louis, 1882-1915 (XYZ, 2012)
Populární román francouzského autora vypráví o bezstarostném dětství party malých chlapců na francouzské vesnici v 1. polovině 20. století.