Příkazový řádek v Linuxu : praktická řešení - Kameník, Pavel (Computer Press, 2011)
Příručka se zabývá problematikou příkazového řádku v Linuxu, kterým lze provádět složitější úkoly - práci se soubory a adresáři, nastavení sítě, vytváření a úpravu uživatelských účtů atd. Je určena začínajícím i zkušeným uživatelům.