Hravá matematika : hříčky s plochami i křivkami, úhly, čísly a šiframi - Chajda, Radek, 1973- (Hravá věda (Edika), 2012)
Nabídka matematických zajímavostí, které nenásilně navazují na školní učivo a rozšiřují je. Poznáte matematiku i z jiné stránky a pochopíte nové souvislosti. Při plnění hravých úkolů si s pomocí jednoduchých návodů vlastnoručně vyrobíte například netradiční geometrické pomůcky či analogový počítač.