GIMP 2.8 : uživatelská příručka pro začínající grafiky - Němec, Petr (Computer Press, 2013)
GIMP nabízí plejádu nástrojů, filtrů a jiných prostředků pro úpravu a tvorbu grafiky. Nástroje lze kombinovat a vytvářet pokročilé automatické skripty, které ukrátí práci i na polovinu.