Sedmilhář Josífek - Krolupperová, Daniela, 1969- (Druhé čtení (Albatros), 2015)
Malý Josífek je pěkný nezbeda. Nečeše se, nečistí si zuby, neuklízí špinavé prádlo a jedny ponožky by nejradši nosil celý týden. Ještě horší je ale jeho chronické lhaní. Než by něco udělal, radši mamince zalže, že je vše hotovo. Rodiče jsou z něj zoufalí a nepomáhají zákazy, příkazy ani tresty. Josífek dokonce nevěřil ani maminčině vyhrožování, že se sedmilhářům může lehce přihodit něco nepěkného. Jenže tentokrát to maminka myslela doopravdy vážně a Josífka čeká pořádné narozeninové překvapení a opravdu pekelné jarní prázdniny. Odnaučí se malý rošťák lhát?