Bezpečnost dětí na internetu : rádce zodpovědného rodiče - Eckertová, Lenka (Computer Press, 2013)
Pro správnou orientaci dětí ve virtuálních médiích je klíčová tzv. "internetová gramotnost". Ta na jedné straně představuje schopnost efektivně údaje vyhledat a rozlišit relevantní zdroje od nedůvěryhodných, na druhé straně zahrnuje znalost pravidel online komunikace i pohybu v online prostředí. Jen znalost a dodržování těchto pravidel pomůže dětem k bezpečnému využívání Internetu, minimalizaci možných rizik a schopnosti reagovat na nestandardní situace. Text popisuje praktické rady, jak problémům předejít a jak je řešit; postupy a návody, kontakty na pracoviště nabízející pomoc, tipy na vhodný software či odkazy na další zdroje informací.