Jak pes Logopes učil děti mluvit : logopedie pro děti od 4 do 7 let - Novotná, Ivana (Dětská naučná edice (Computer Press). Předškoláci, 2009)
Plněním uvedených úkolů děti procvičují správnou výslovnost postupně uváděných hlásek, ale rozvíjejí také slovní zásobu, schopnost souvisle se vyjadřovat, rozvíjet zrakové vnímání apod. Publikace je primárně určena k podpoře fyziologického vývoje, nikoliv napravování vad.