Sabotáž : dva příběhy ze spodních pater nebe - Sovák, Roman, 1962- (Work in progress, 2013)
Bojkovice nedaleko Uherského Hradiště jsou místem, kde se potkávají oba dva příběhy ze spodních pater nebe. Výbuch muničního skladu, který iniciují americký a rusínský parašutista, nás vrací do období druhé světové války, příběh autorovy první lásky naopak hluboko do osmdesátých let. Jak dopadne největší sabotáž období protektorátu, výhružky StB, zamilovaný moravský čundr či vynucená emigrace z pohledu autora na počátku 21. století? Knihu doplňuje 9 fotografií Petra Nikla, které přinášejí dobovou atmosféru a kolorují děj knihy. Nakladatelská anotace. Kráceno.