Strečink - anatomie - Ramsay, Craig (Albatros Media a.s., 2014)
Strečink nejsou jen cviky prováděné před „opravdovým“ cvičením, nýbrž nezbytný předpoklad pro získání zdravého, pružného těla. Díky této knize plně pochopíte, jak fungují vaše svaly, neboť nahlédnete doslova pod lidskou kůži. Vedle popisu jednotlivých fází cviků uvidíte, které svaly jsou aktivní, a dozvíte se tipy a doporučení, jak cviky provádět. Autor vás provede strečinkovou sestavou zaměřenou na všechny hlavní svalové skupiny od hlavy až po paty. Najdete zde také rychlý strečinkový program, ideální pro ty, kdo se chtějí cítit a vypadat skvěle, ale nemají pokaždé čas stihnout celou sestavu. Kniha zahrnuje rovněž kapitoly věnované cvikům pro těhotné, cvičení s partnerem nebo do kanceláře – cvičit lze v různých situacích. Novinkou je cvičení na pěnovém válci, které umožňuje tzv. myofasciální masáž k odstranění ztuhlosti a bolesti svalů. Každý cvik je jasně popsán krok za krokem a doplněn barevnými fotografiemi a podrobnými anatomickými ilustracemi znázorňujícími cílové svalové skupiny. Spolu s knihou obdržíte i barevný plakát s jednotlivými cviky rychlého strečinkového programu. Budete-li dodržovat pečlivě sestavený režim, můžete si jeho prostřednictvím prodloužit svaly, zlepšit svalovou koordinaci, zvýšit pružnost svého těla, zvýšit kardiorespirační vytrvalost, zbavit se bolesti dolní části páteře, zvýšit spalování kalorií, zmírnit účinky stárnutí, pozvednout svou energii či snížit stres. Strečink – anatomie prostě vybízí k „dobití baterek“ v těle i mysli. Autor Craig Ramsay je díky svým rozsáhlým znalostem a kvalifikaci světově uznávanou osobností v oboru fitness. Již více než dvanáct let úspěšně mění zdraví, těla a životy svých klientů. Své univerzální fyzické schopnosti Craig vypiloval během práce na Broadwayi a také v roli tanečníka, hokejového hráče, fitness modela, televizního a filmového herce a hadího muže. V USA patří mezi nejvyhledávanější fitness trenéry a může se pyšně honosit přezdívkou „nejmilejší trenér na světě“. „Čas vyhrazený strečinku je zároveň čas, který si uděláte sami na sebe.“ Craig Ramsay