Vyznejte se v dědickém řízení : vybrané kapitoly z nového občanského zákoníku - Wellech, Eliška, 1984- (BizBooks, 2014)
Občanský zákoník nabízí více možností, jak vyřešit své záležitosti pro případ úmrtí. Jednotlivé kapitoly přibližují základní terminologii, zabývají se způsoby, jak se člověk nestane dědicem (zřeknutí se dědického práva, odmítnutí a vzdání se dědictví, dědická nezpůsobilost, vydědění, zcizení dědictví). Následně jsou probrány možnosti pořízení pro případ smrti (závěť, dědická smlouva, odkaz). Poslední kapitola probírá problematiku dědění ze zákona.