1000 ukrajinských slovíček : ilustrovaný slovník - Čmelíková, Oxana, 1980-; Čuma, Aleš, 1967- (Ilustrovaný slovník (Edika), 2014)
Slovíčka s fonetickým přepisem se zaměřují na různá témata (rodina, doprava, oblečení, nákupy, sport atd.). Každý tematický celek obsahuje také nejdůležitější fráze. Součástí příručky je rovněž česko-ukrajinský slovníček.