Útěk Kryšpína N. - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2014)
Kryšpín žije jen s babičkou, které říká baminka, protože jeho vlastní matka ho po porodu opustila. Je silně nedoslýchavý, takže musí používat drahá naslouchátka. Mezi spolužáky ve škole to vůbec nemá jednoduché, děti brzy vycítí jeho zranitelnost a začínají mu ubližovat. Když jede celá pátá třída na školu v přírodě, Kryšpín zatím netuší, co všechno ho tam čeká.