TaPati - Smékalová, Dana (Concept 42, 2014)
Příběh o vědomém zlu. Příběh o nevědomém dobru. První díl čtyřdílné ságy Dany Smékalové začíná v samém srdci Čech. Vypráví napínavý příběh o vědomém zlu, nevědomém dobru a jedné obyčejné ženské, která získá možnost zabránit konečnému zotročení lidstva. Jenže nic není zadarmo, a tak musí také čelit nejednomu bolestivému rozhodnutí. Marie je obyčejná ženská. Avšak jen do té doby, než je donucena zjistit, že až tak úplně obyčejná zase není. Než poodhalí roušku největšího tajemství historie. Lidstvo nemá ani tušení, že je ovládáno bytostmi z jiných dimenzí. Že celou historii trpí jen z rozmaru někoho jiného. Nemá ponětí, že ani v nejmenším nevládne Zemi a že Země není jediná obyvatelná planeta. Dokud všemu nepřijde na kloub právě Marie. S téměř nesmrtelným parťákem po boku a několika nově objevenými schopnostmi začíná cesta za osvobozením lidstva, při které sem tam ukápne i nějaká ta krůpěj cizácké krve.