Aljašský Zaměstnanecký Program - Medňanský, Miroslav (Vivendi SK, 2015)
Aljašský Zaměstnanecký Program Aljašský průmysl zpracovávající ryby zaměstnává víc než 70 000 lidí. V současnosti stále existuje víc pracovních míst, než je pracovníků a podle aljašského ministerstva práce je to tak každý rok. Zatímco průmysl zpracovávající mořské živočichy je obrovský a nabízí velkou různorodost pracovních příležitostí, většina lidí nemá kontakty a informace, které by jim pomohli vykročit správným směrem za prací. A to je důvod, proč jsme připravili Aljašský Zaměstnanecký Program. Program obsahuje detailní popisy dostupných typů zaměstnání, pracovní nabídky, informace o prostředí, hodnocení míst, podnebí, tipy na dopravu, druhy ubytování a stravovací možnosti, běžný pracovní týden. Dozvíte se všechno o pracovních příležitostech v suchozemských konzervárnách, mrazírnách, kombinovaných zpracovatelských závodech, továrenských rybářských lodích, samostatných rybářských oblastech, jak zvládnout celý postup a mnohem víc. Aljašský Zaměstnanecký Program nabízí nejsouhrnnější dostupné informace o zaměstnáních v aljašském rybářském průmyslu. Publikace poskytuje 5 detailních adresářů, dohromady 6 000 zpracovatelských společností a rybářů, kteří mají povolení na tento rok seřazených podle jednotlivých regionů, plus zprostředkovatelské firmy z ČR a SR.  Dále v publikaci najdete:Stovky pracovních nabídek aljašských zpracovatelských závodů s informacemi o nástupní mzdě, počtu přijímaných pracovníků, dostupnosti ubytování.Rady a rozhovory od skutečných zaměstnanců, kteří popisují klady a zápory svých zaměstnání, od vypořádání se s dlouhými hodinami práce až po užívání si zábavné atmosféry ve "stanových velkoměstech". Podrobné popisy a mapy aljašských měst a regionů s hodnocením pracovních příležitostí, ubytování, počasí a trávení volného času. Tabulky sezón, popisy ryb a krabů s fotografiemi, slovník výrazů, atd.