Návrhové vzory : [33 vzorových postupů pro objektové programování] - Pecinovský, Rudolf, 1954- (Computer Press, 2007)
Komplexní učebnice současných zásad objektově orientovaného programování včetně výčtu základních návrhových vzorů.