Java bez předchozích znalostí - Roubalová, Eliška (Computer Press, 2015)
Jednoduchou formou na příkladech se postupně seznámíte se základy programovacího jazyka Java, na kterých budete poté stavět u pokročilejších témat. Naučíte se pracovat s nejrůznějšími datovými typy, řídit tok programu, zpracovávat výjimky, využívat dědičnost, ladit a testovat a vyzkoušíte si i tvorbu aplikace s grafickým uživatelským rozhraním. Na konci každé kapitoly si můžete čerstvě nabyté znalosti ověřit pomocí otázek, jejichž správné odpovědi jsou k dispozici na konci knihy. Nakladatelská anotace. Kráceno.