Hadí žena : hledání podstaty ženské síly - Huarache Mamani, Hernán, 1943-2016 (Motto, 2015)
Cestu k podstatě své ženské síly začne Laura hledat nejprve ve svých slzách a smutku. Po dlouhých letech manželství ji opustil manžel a Laura se cítí rozkolísaná, zraněná a neví kudy dál. V pravý čas se jí do rukou dostane kniha Kurandera přibližující tradice a myšlení dávných andských šamanů a léčitelů, tzv kuranderů. Laura cítí sílu osudového okamžiku a souznění. Odjíždí do Peru, aby zde osobně šla po stopách starého moudrého učení a stala se tak nezávislou, moudrou a skutečnou ženou. Hernán Huarache Mamani se stal strážcem a oddaným propagátorem učení starých Inků, které přibližuje lidem se západním způsobem myšlení a postupy dávných moudrých léčitelů.