Proč se říká...? : začít od Adama, šalamounské rozhodnutí, nevěřící Tomáš... a další biblická úsloví - Kostka, Petr (Fragment, 2015)
Jazyková příručka pro děti od osmi let, která představuje výběr z nejpoužívanějších přísloví českého jazyka, jež mají základ v biblických textech.