Dějiny českých zemí pro děti - Eislerová, Jana, 1942- (Fragment, 2015)
Na toulkách českou minulostí provází čtenáře zvídavý Jiřík se svým dědou. Na každé dvoustraně se malý čtenář seznámí s nejvýznamnějšími událostmi českých dějin od dob lovců mamutů, raného křesťanství až po sametovou revoluci 1989.