Jawa : cestovní a sportovní motocykly, automobily - Pavlůsek, Alois (Motoalbum (Computer Press), 2009)
Publikace (2. aktualizované vydání) seznamuje s vývojem motocyklů Jawa od počátků výroby po současnost. Klasické i sportovní motocykly, technická data, konstrukční zajímavosti.