Putinovi agenti : jak ruští špioni kradou naše tajemství - Kundra, Ondřej, 1980- (BizBooks, 2016)
Podle názoru autora se Rusko dosud nesmířilo s poklesem svého vlivu v Evropě a prostředkem k jeho posílení má být rovněž špionáž. Kniha nás seznamuje s historickými kořeny i geografickými příčinami ruské expanzivní politiky. Další kapitoly sledují kariéru nynějšího ruského prezidenta v KGB i v ruské politice. Důležitá pozornost je věnována fungování ruských zpravodajských služeb (FSB, GRU), aktivitám ruských agentů v České republice (např. R. Rachardžo) i v ostatních státech Evropské unie. Právě Česká republika hraje díky své poloze i historii důležitou roli v působení ruských zpravodajských služeb. Autor zároveň poukazuje na přitažlivost naší země pro ruskojazyčný organizovaný zločin.