Dům pro myšku Elišku - Otčenášek, Vojtěch, 1982- (Edika, 2016)
Eliška není obyčejná myš. Zázračná rostlina, kterou se živí, umí prodloužit život. Na rozdíl od členů své rodiny je zvídavá a touží po dobrodružství. Chce mít krásnější domov, než je myší díra. Vydejme se tedy spolu s ní hledat ideální příbytek! Svět je plný staveb a jistě se pro ni nějaká najde! Nakladatelská anotace. Kráceno.