Šťastní lidé čtou a pijou kávu - Martin-Lugand, Agnès, 1979- (Román (Motto), 2016)
Diane žila bezstarostným životem s manželem a dcerou, vedla svou literární kavárnu a nemusela nikdy řešit praktické problémy. Tak její život vypadal, než její dva nejbližší lidé zemřeli při dopravní nehodě. Po roce truchlení Diane opouští svůj pařížský byt a zabydluje se v drsném irském prostředí poblíž chladného moře. Jejím sousedem je poněkud nevlídný a záhadný Edward, s nímž se postupně sbližuje. Jejich náročné přátelství pomalu přerůstá v lásku, když je přerušeno příjezdem jeho bývalé přítelkyně Megan. Diane se musí rozhodnout, kterým směrem se bude ubírat a zda je láska k novému muži natolik silná, aby o ni bojovala.