Duchové na mé lodi - Drijverová, Martina, 1951- (Albatros, 2016)
Elisha Kane byl kapitán záchranné výpravy, která se měla vydat po stopách polárního objevitele Johna Franklina. Expedice vyrazila k severu v květnu roku 1853. Když se po dlouhých a vyčerpávajících měsících přiblížila k severnímu pólu, na palubě se začaly dít zvláštní věci... Nakladatelská anotace. Kráceno.