The bouquet - Slavic legends = Kytice - slovanské pověsti - Kuzmová, Alena, 1956- (Edika, 2016)
Děj osmi epických básní z Kytice K. J. Erbena posloužil autorce jako námět pro prozaické převyprávění v angličtině. Takto vzniklé krátké fantastické příběhy jsou určeny jako cvičné texty pro pokročilé studenty angličtiny, za každým následuje slovníček a několik otázek k porozumění textu. V závěru knihy pak čtenář najde klíč k otázkám a stručný gramatický komentář. Svazek doplňuje MP3 nahrávka textu v podání rodilých mluvčích - herců.