Ulička Apple Tree Yard - Doughty, Louise (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2016)
Príbeh o nevere s nedozernými následkami Genetička Yvonne Carmichaelová má všetko – skvelú kariéru aj skvelé manželstvo. Jedného dňa však stretne tajomného muža, do ktorého sa vášnivo zamiluje a je ochotná urobiť preňho čokoľvek vrátane sexu na verejnosti v bočnej uličke Apple Tree Yard. Je naivne presvedčená, že obidva svoje životy dokáže udržať striktne oddelené. Netuší, že práve spustila lavínu, ktorá jej šťastie rozbije na prach, prevráti jej celý život a napokon ju privedie na lavicu obžalovaných pre obvinenie z vraždy. Skvelý príbeh... Naozaj som sa nemohla dočkať, ako to dopadne. A to naozaj nehovorím často. - Julia Myersonová Doughty je úžasná rozprávačka, ktorá vie udržať napätie až do konca. - Katie Saundersová, The Times Ak raz začnete, nedokážete prestať. Naozaj desivé. - Helen Dunmoreová Skvelé a drsné. Posadnutosť, zrada a krv... - Ian Rankin Uvedomila som si, že posledných štyridsať strán som zhltla bez dychu. Napínavé. - Val McDermidová Luise Doughty Narodila sa v Melton Mowbray a vyrástla v Rutlande. Vyštudovala univerzitu v Leeds a neskôr navštevovala rôzne kurzy tvorivého písania pod vedením Malcolma Bradburyho a Angely Carterovej. V súčasnosti žije v Londýne. Píše veľmi populárny stĺpček v The Daily Telegraph a tiež rozhlasové hry. Ako kultúrna kritička a komentátorka pracuje pre rôzne britské aj zahraničné noviny a pravidelne sa objavuje v rozhlasovom vysielaní o literatúre. V roku 2008 bola súčasťou poroty Man Booker Prize. Napísala sedem románov, ktoré získali viacero ocenení a boli vydané v 21 krajinách sveta. Najväčší úspech zaznamenala kniha Ulička Apple Tree Yard (Apple Tree Yard, 2013), ktorá bola nominovaná na cenu Iana Fleminga za najlepší triler roka, The Guardian ju vyhlásil knihou roka a britskí kníhkupci ju zaradili do desiatky najlepších románov.