Povím vám o dyslexii : průvodce pro rodinu a přátele - Burešová, Jarmila (Tipy pro odborníky, 2016)
Knihou provází chlapec Jirka, který trpí poruchou čtení. Školák se vyprávěním o sobě a svém každodenním životě snaží přiblížit problémy, se kterými se děti s dyslexií běžně potýkají. Vysvětluje, jak potíže samy vnímají a co jim je pomáhá zvládnout. Nakladatelská anotace. Kráceno.