Arsène Lupin et la comtesse de Cagliostro = Arsen Lupin a hraběnka Cagliostro - Ševčíková, Mirka, 1974- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé (Edika), 2016)
V dramatickém příběhu o pátrání po pohádkovém pokladu středověkých mnichů seznamuje autor s mládím svého hrdiny a objasňuje příčiny, které přivedly okouzlujícího mladíka na dráhu zločinu. Jeho život ovlivnilo osudové setkání s tajemnou hraběnkou Cagliostrovou, věčně mladou dcerou proslulého šarlatána na dvoře Ludvíka XVI. Snaha získat poklad z nich udělala nepřátele na život a na smrt a jejich vzájemné soupeření vytvořilo prostor pro řadu napínavých zápletek. Závěr románu dává vysvětlení, proč se ze sympatického dobrodruha stává geniální a obávaný lupič. Zjednodušená dvojjazyčná a zrcadlová verze románu je určena sudentům francouzsštiny mírně pokročilé úrovně. Do publikace jsou rovněž zařazeny komentáře gramatických a lexikálních jevů, které se vyskytují v textu i poznámky k francouzským reáliím.