Konec černého vraha : operace Anthropoid: Atentát na Reinharda Heydricha - Kettner, Petr, 1921-2003 (CPress, 2016)
Práce sleduje nástup Heydricha do funkce zastupujícího říšského protektora v září 1941, politickou situaci v českých zemích v roce 1941, výcvik československých parašutistů v Británii a jejich výsadek na českém území (skupiny Anthropoid, Silver A a Silver B), plánování a provedení atentátu, reakci nacistické okupační moci na tento čin, Heydrichovu smrt, průběh boje československých výsadkářů s nacistickými ozbrojenými složkami v kostele sv. Cyrila a Metoděje. Autor rovněž sleduje osudy jiných vybraných parašutistů vysazených nad územím Protektorátu.