Proč se říká...? : Achillova pata, políbila mě múza, jablko sváru... a další antická úsloví - Kostka, Petr (Fragment, 2016)
Jazyková příručka pro děti od osmi let, která představuje výběr z nejpoužívanějších přísloví českého jazyka, jež mají základ v antické mytologii.