Zorro - tajemná maska = El Zorro - la máscara misteriosa - Jirásková, Eliška (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2016)
Postava osamělého mstitele, maskovaného aristokrata dokonale ovládajícího svůj kord, jímž trestá každé bezpráví a činí tak Kalifornii 19. století lepším místem, vznikla ve fantazii amerického spisovatele Johnstona McCulleye a proslulou se stala především díky řadě filmových zpracování. V této knize najdeme španělsko-českou podobu devíti Zorrových příběhů, převyprávěných do jazyka, přístupného začátečníkům ve studiu španělštiny. Text doplňuje stručný slovníček, letmý přehled gramatiky sloves a několik otázek k porozumění obsahu. Pro zájemce o zvukovou podobu španělského textu v podání rodilého mluvčího slouží odkaz na webové stránky nakladatele, odkud lze zdarma stáhnout nahrávku ve formátu MP3.