Obce vůkolní : před branami měst pražských - Bedrníček, Pavel, 1930-2010 (Volvox Globator, 2006)
Jsou zde podány dějiny jednotlivých obcí od první zmínky o tomto místě přes nejrůznější zajímavosti z historie (jména majitelů, růst obce, vliv historických událostí, stavby významných objektů, pověsti) až k počátku 20. století. Autor čerpal z různých pramenů a sestavil čtivého průvodce po dějinách okrajových částí Prahy. Knihu doplňují černobílé fotografie významných památek.