Josef Hlouch. - Weis, Martin, 1962- (Církevní dějiny, 2016)
V první části se monografie zabývá v odborné studii postavou 9. českobudějovického biskupa a jeho teologickým dílem. Dále obsahuje komentovaný výbor jeho pastýřských listů z let 1947-1952 a komentovaný přepis řady homilií z let 1969-1972.