Terapie v noci - Frühlingová, Iva, 1982- (Motto, 2017)
Prostřednictvím příběhu, vyprávěného v ich-formě, vykresluje Iva Frühlingová otevřeně a bez příkras "zákulisí" a peripetie jednoho partnerského vztahu. Ten se pro autorku stává příležitostí, aby na jeho základě vyjádřila nejen své strasti a úzkosti, ale také chvíle radosti a štěstí. Frühlingová rovněž nezapře profesionální kariéru modelky, některé její básně se přímo dotýkají prostředí pódiových mol a pokoušejí se ho přiblížit bez pozlátek, mnohdy i se smutkem a hořkostí. Kriticky například hodnotí (jako "bandu nedůležitých lidí") osoby, které se v této branži doslova přiživují a předstírají přitom vlastní nepostradatelnost, především ale bytostně vnímá, jak je tato práce mnohdy ubíjející, jak dokáže poznamenat vnitřní svět člověka, jenž si často připadá v tomto showbyznysovém kolotoči jako "zbitý nicotou". Stěžejním bodem je ovšem ve verších Ivy Frühlingové zlom, který pro ženu představuje narození dítěte. Všechny tyto okolnosti se pak odrážejí i ve vzahu mezi mužem a ženou, který prochází emocionálními zvraty i snahou po nalezení zdánlivě všedních hodnot, jež jsou ale nezbytné ke spokojenému a klidnému živootu.