Amerikána - Adichie, Chimamanda Ngozi, 1977- (Host, 2017)
Román úspěšné nigerijské spisovatelky žijící v USA o zkušenostech afrických imigrantů v západní společnosti, o tom, jak vidí oni západní svět a jak západní svě vidí je, o proměnách současné Afriky, ale také o identitě, o cestě domů - a o lásce...